Makan ubat keluarkan susu badan

Hi.. Assalamualaikum... Blh ke klau sy nk mkn ubt keluarkan susu bdn sblm brnk ni? Nak bli dkt farmasi.. Ad yg suggest mkn.. Sy dh 8bln..tp susu xkuar pom lagi.. Sy rsau jd cm ank ptma, lpas brnk pom susu xkuar... Sian ank... #ingintahu #2ndbaby

6 Các câu trả lời

Ubat keluarkan susu badan tu untuk org yg tak mengandung tp nak menyusukan anak je. Itu ubat hormon. Risau sbb kalau awk dah mengandung, hormon susu tu dah mmg ada dlm badan, ditambah pula lg dgn makan ubat hormon, takut jd lain pulak nanti. Lepas bersalin kalau tak keluar susu ada banyak cara lain untuk cuba keluarkan. Contohnya kena terus menyusukan anak supaya rangsangan hisapan anak tu lama2 akan buat susu keluar, power pumping, urut dan sebagainya. Awk ada follow page happy breastfeeding malaysia di fb tak? Situ banyak ajar mengenai penyusuan badan Atau nak senang boleh dapatkan consult doktor sahaja

Sis jgn risau, nnti lepas bersalin baby dh keluar akan ada air susu. Since 1st day baby menyusu inshaAllah akan ada air susu walaupun setitik dua, lg pn baby awal2 xmnum bnyk pn. Lepas seminggu bru makin bnyk. Jgn risau ya. Nnti lepas bersalin mntk org urut susu.

lain anak lain sis.. mane tau yg ni rezeki susu bnyk lepas bersalin. mindset kt kepala nk susukn bby.. jgn rsau susu xde.. doa bnyk2 k..

Kdg2 dok ni semua bnda xbg 😂setiap kli cek up lupa tnye doktor

Waalaikumsalam. Minta advice doktor ya.

10mo trước

OK.. Tq awk 😉

Sis tak tanya Dr ke