Jantina baby

Assalamualaikum, betul ke orang kata bentuk perut kita bole tahu jantina bayi? Mmg betul ke? #seriusnanya #ingintahu

36 Các câu trả lời

Sy rasa mmg mitos, nasib je kalau sama dgn mitos tu. Mcm sy mmg masa ngandung anak perempuan perut bulat, masa ngandung lelaki perut lonjong.. tp tu rasanya takde kena mengena, mitos 😅

Xjuga sye perut bujur org kata laki tpi scan perempuan.. Byk faktor perut bujur sbb tdo mengereng je alas bntal.. Tu yg bujur, xboleh tdo telentang xselesa 😁

Entahlah. Kadang2 benda tu kebetulan. Org kata perut lonjong boy. Saya masa pregnant takde sorang pun kata girl sbb perut lonjong. Yes mmg betul boy. Hahah. Mungkin kebetulan

Kadang ada yg teka btl ada yg tk btl semua secara kebetulan..kadang ada yg p scan nmpak boy sekali keluar girl so kena siap sedia jela klu baby nak game mumy2 dia 🤭

Ada yg kata mitos. Terbalik pulak dekat sy.. nurse tgk perut dia kata baby girl.. mls percaya mula2.. 2-3org ckp..sudah scan betul baby girl.. ikut nasib kut…

mcm sy org ckp perut bujur ke dpn anak lelaki tp sy scan ank ppuan tp sy berurut bidan, sbb sakit bahu die trus ckp ank perempuan sstgh mata org bleh tahu

Mitos sis. Tunggu je masa scan baru tau gender baby. Paling best, nnti beranak baru tau. Heheh. Surprise! Beli baju unisex je teros haha

sy prut bulat.smue org ckp bby girl.tp hati kami suami isteri kuat mngatakn boy.scan masa 8 bln dktr ckp boy.hppy oitttt haha.mmg kuar boy.

2y trước

Ye sis sama lh kita.. nk sgt sulong boy..betul lh org kata firasat ibu tu kuat.. masa Dr ckp wah baby boy lh nmpk dia punya bebird tu.. excited tk leh nk ckp.. haha

tak baik main ramal/tilik ni. khurafat.. kita bukan dduk di zaman jahiliah lagi dh, dah akhir zaman dh pun..

1y trước

alamak dikira ramal/tilik ke? sbb ni mcm org tua2 kan punya pgalaman 'kebiasaannya'..yg boleh jd btul n salah...🤔 tp apa pn scan pn blm tentu btul sbb ramai yg share scan lain kluar lain...

haha sy time pregnant dulu semua tgk perut cakap boboy. kluar bunga😂