Tak Selera

Assalamualaikum. Baru je 7 minggu tp dah tak selera nak mkn nasi. Asyik fast food je yg masuk. Ada tak mommy to be yg mcm ni. Bila fikir2 balik, xde yg sihat pun masuk dlm bdn ni. Tp nak buat mcm mana kalau asyik muntah je. Nasi xleh. Korang mcm mana? Alahan x? ?

1 Trả lời

Ada try makan buah tak sis? Roti ke? Sbb fasa awal kehamilan ialah fasa penting perkembangan bayi. Sebaiknya makan yg menyihatkan ya dear. Jangan makan fastfood hari2 tau. ☺ sy masa 1st trimester pun xda selera makan nasi, apa yg sy suka jd x suka. Memang pening sikit nak cari makan. Syukur bihun sup sy boleh telan. Tu pun kadang2 muntah. Berat memang turun. Perut pun asyik kembung sbb kurang makan. 😅