Anak susah nak makan

Assalamualaikum, anak saya 9 bulan tiba² susah nak makan sebelum ni ok ja makan sekarang jadi mcm demand plk bila bab makan, ada tak dkt sini ibu² yg alami situasi mcm saya dan ibu² buat mcm mana bg anak makan semula mcm sebelum ni? Saya risau berat badan tak naik sngt. #ingintahu #pleasehelp #firstmom

4 Các câu trả lời

wsalam, ada time dia anak taknak makan, bole try pujuk anak makan cara lain, mcm buat dessert ke apa, bagi dia rasa okay. kena try & error.

waalaikmslm...mgkin bby nak tumbuh gigi ..tu yg x selera nk mkn tu

Try tukar tekstur dan suhu makanan.

baik, tq sis.