Alahan mengandung

Assalamualaikum. Alahan teruk ada ubat ke?

6 Các câu trả lời

Boleh test 1. Jgn makan pedas n masam sgt 2. Jgn makan lewat. Time2 ni makan 2jam sekali or kalo xlarat makan minum air yg bergula cth air sirap ke kasi tenaga 3. Kalo muntah- bole minta ubat muntah dekat doc, tp utk sy xjd😅 4. Kalo angin- bole amek gaviscon. Tp punca angin salah 1 nya sbb mkn pedas n masam 5. Bnyakkan rest Tp terpulang badan masing2..mostly mcm ni la sy buat..kurang sikit in shaa Allah

saya dulu pun alahan teruk jugak..makan kena kerap tapi sikit ja dulu..roti cicah air coklat..biskut.. biskut ada perisa coklat.. minum air kotak susu strawberi..makan yg manis tapi berpada pada..makan buah pon ok tapi berpada la..bau busuk saya tutup hidung dengan tangan bernafas ikut mulut je hehe banyak kan tido rest

mintak ubat loya or tahan muntah..makan anything sikit2..jgn kerap ulam air..terlalu penuh mmg auto nak muntah..then,kene makan kerap tp sikit2 portion..kene find out makanan apa yg triggers u utk muntah..cuba observe..in Shaa Allah berhasil..Kita muntah dari awal 4week smpi 11week..skrg getting enjoy makan..

Takda sis. Sis kena try & error sendiri utk badan sis. Moga baik2 je ye dan dipermudahkan urusan bersalin nti

Minta ubat tahan muntah/mual sis inshaAllah membantu n tak harm baby pun

kene try and error