Nak tahu sgat²

Assalamualaikum ada x ibu² yg kene serah diri kat hospital nnt doc buat ap yer..skrg sy dh 39 mggu due 4hb10...selalu gak rsa skit kdg² sblh Kiri sakit kadg² tu sblh kanan...apa patut sy buat yer..

3 Các câu trả lời

Wsalam, klu smpai due masih xde tanda, dktr kk selalunya akn bg surat serah diri (5 hari lps due). So masa serah diri dktr akn check ctg bby nk kesan contraction, then check jalan. Lepastu baru dktr decide nk induce dgn cara apa. Cuba pantau kot2 ada contraction yg awk x sedar. Sambil2 tu cuba buat aktiviti utk cptkn bukaan.

2y trước

Sy pun mcmtu. Kena induce juga baru dtg contraction yg betul. Moga dipermudahkan segala urusan ya

Saya due 1/10 tapi kalau belum bersalin by pagi 3/10, kena admit ward doctor akan induce. Saya ada la cramping sikit2 tapi so far bearable je so doctor pun x boleh buat apa2 unless ada 3 major shows tu 😅

2y trước

Terima kasih. Semoga awak pun sama dipermudahkan bersalin nanti 🤗

kalau kena serah diri, doc akan seluk dua kali sehari utk bg ada bukaan. xboleh jugak, kena induce.