Kaki bengkak

Assalamualaikum, ada x ibu2 yg bengkak ditapak kaki? Kandungan 35w.. normal ke? #firstmom

4 Các câu trả lời

Bengkak kaki normal masa preggy..sy masa 35w ke atas dah susah surut edema kaki, smpai makan masa 4-5 hari baru surut..sy bukan takat kaki, tgn sampai kebas2 & kembang urat..doc ckp normal kne carpel tunnel masa preggy, kalau selepas 2-3 bulan bersalin x surut2 kebas tangan tu, mgkin masalah medical lain..Allahualam..moga baik2 saje..

sy mse preggy 1st dlu mmg kaki bengkak teruk smpi kne pkai kasut yg bsr ckit.. slgi xde preclampsia ok je.. biase klu bengkak doc rsau ade preclampsia.. lps bsalin bru bengkak surut.. preggy ke 2 ni xde bengkak da.. kdg2 je..

Ikut orng kot. Biasa ade je yg bengkak. Saya prnah nak bengkak tp tak nmpak sngat bengkak tu pun tp kejap ok kjap bengkak skit2. Skrng 38w so far xde bengkak. Try slalu naikkan tinggi kaki masa baring ke tido ke.

Normal tapi sya xbengkak kaki sy guna mama choice sebelum tido urut kaki dn pakai stokin.