Baby darah A ibu darah O kuning susah turun . Kongsikan tips please #FirstMom

Assalamualaikum, ada tak tips nak turunkan kuning anak .. dah seminggu dekat NICU .. naik turun ja kuning dia.. kalau ada tips boleh kongsikan tak? #firstmom #firstbaby #bantusharing

1 Trả lời

Waalaikumsalam. Awak stay sekali dengan baby tak? Kalau stay sekali kena jaga jadual susu setiap 1 jam-2 jam. Bila menyusu dengan kerap, baby pun akan kerap membuang dan bilirubin akan disingkirkan sekali. O blood type ni memang ada chance untuk prolonged jaundice tapi tak membahayakan pun sebenarnya. Apa2 kena rujuk semula dengan doktor. Macam saya dengan anak pun different blood type so 2 months prolonged jaundice. Saya cuma jaga jadual susu je. Kena admit masa hari ke-7 usianya. Kami stay 3 hari 2 malam.

12mo trước

Saya DF