Ruam? Merah terbuka

Assalamualaikum ada tak mommy2 kat sini yang tahu ubat apa yang berkesan saya x tahu ini apa kesian plk tengok 😭#pleasehelp

Ruam? Merah terbuka
8 Các câu trả lời

Teruk ni sis baik bawa jumpa doctor terus. Saya slalu pampers baby kerap tukar 2 jam tukar skali, kalau berak trus on the spot tukar. Mmg tak lari la 3 pack pampers tu sebulan je penggunaan. Pastu wet wipes saya pakai jenama applecrumby dngan offspring. Kadang klau dah nmpk punggung baby merah skit je saya akan stop guna wipes tp saya akan pakai air paip dngan kapas je smpai la elok balik baru pakai wipes.. saya guna snowwhite lotion tu mmg cepat elok. Klau biasa saya guna offspring nappy cream je.

Anak sye kene haritu. Guna sudocream. Basuh kene guna air suam. Kalau boleh jgn guna tisu basah. Takut allergic . Anak sye allergic bahan dlm tisu basah. Cara sye. Ambik cotton ball/ kapas dan basahkan dgn air suam. Jgn panas takut anak pedih. Just light2 suhu bilik gitu. Pastu. Lap makesure kering. Then sapu sudocream nappy rash) .bekas kelabu shopee ade. Sapu light2 je. Sye stop pampers . Pakai lampin. Mmg jenuh nk basuh. Tapi ruam kering dlm mse 3 hari je. Alhamdulillah

10mo trước

Ya sis skjp2 sy tukar dia punya pampers

nak kena tukar pampers selalu sis..saya selalu tukar 2-3 jam walaupun pampers tu ada ruang kering n blh pakai lagi..klps tu saya selalu cek bayi ada berak atau tidak..kalau ada tanda tanda najis tu saya galakkan bayi berak n tukar terus..pastikan kwasan mcm tu kering n bersih..pampers saya mmg tak thn lama biasa nya tiga pack,satu pack 70 keping da abis da tak sampai sebulan🤣

10mo trước

Saya dah kerap kan sis tukar even pampers dia ada yg kering lagi Kami baru 19hari pampers dia 1bungkus yg isi 26 tu dah habis then beli lagi yg isi 56pcs skrng ada 2keping saja 😂

kesian nya dia. sis bawak jumpa Dr. baby sy pon ade ruam jugak minggu lepas, sy cuba pakai ceramine Dan draplone tp tak jd. jumpa Dr, Dr bg ubat mcm Cetaphil guna waktu mandi, cream dan moisturizer. elok dah baby sy. jgn tangguh dah tu sis jumpa Dr

10mo trước

ni ubat dr bg

Sy pula lps cuci pkai wet tissue, sy akan spray pakai air paip pula, lepastu lap dgn tisu biasa. Sy pakai diaper cream brand sebamed, sesuai dgn kulit ank, kjp je dh hilang ruam2 dia.

10mo trước

Hmm anak sy punya teruk

better sis bwk jmpa dktor, sbb risau klau apply apa2 cream takut tak sesuai dgn baby.

10mo trước

Cream kurap tu sis beli dekat pharmacy

Ni dah teruk awak. Takut ada infection. Bawak pergi klinik ya.

10mo trước

Anak sy boy sis

pampers kerap tukar?

10mo trước

Yaallah palis2 Insyaallah ada duit sy bawah