Cara Bancuh Susu Formula

Assalamualaikum. Ada kat sini yang bancuh susu anak guna air yang dijerang dahulu walaupun anak dah 1 tahun + ? Tolong ajarkan saya macam mana caranya, saya sgt2 confuse. Sebab difahamkan katanya air tak boleh panas sgt nnt hilang nutrisi. Saya sebelum ni guna air penapis, tapi hari ni dah hari ke-3 anak cirit. Sebelum ni ok saja tapi ni tiba2 ja. Tak thu apa punca. Kalau nak kata makanan, saya makan sama dengan dia. Saya ok saja. Jadi nak cuba inhtiar dengan elakkan dulu air penapis pula.

1 Trả lời

Air panas campur air biasa. Dapat air suam

3mo trước

Ya sebab awak nak guna air yang dijerangkan. So awak kena ada stock air jerang. Air yang dah sejuk tu boleh campur dengan air panas nanti. Agak2 je mommy. Kalau awak ada thermometer boleh sukat suhu. Kalau saya bancuh sejuk. Anak saya suka minum susu sejuk. Air panas saya guna sikit je. Just untuk larutkan susu. Pastu tambah air sejuk.