Kepala dan badan bayi panas selepas cucuk 2 bulan

Assalammualaikum..Semalam anak baru lepas kena cucuk untuk 2 bulan.. Kepala dgn badan anak panas.. Lagi2 bahagian kepala dgn belakang leher.. Check suhu 37.1.. Normal ke macam tu? Sebab sebelum ni ok sahaja. Dan apa perlu saya buat? Bila saya buka baju dan seluar dia.. Lama2 badan sjuk (dalam tempoh sekejap sahaja) tp kepala dgn belakang leher masih sama panas #firstmom

6 Các câu trả lời

Wa'alaikummussalam... Sama juga tengah alami. Anak baru cucuk untuk 2 bulan pagi tadi. Tengah hari start demam & meragam. Petang pula suhu naik sampai 37.5°C ... Baru lepas mandikan Agar suhu menurun. Terima kasih sebab post ini saya buat panduan. Syukur tak masuk kerja lepas appointment sebab rasa anak akan demam. Memang meragam nak Ibu Ayah je lepas cucuk pagi tadi. Lap² je pun membantu.

2y trước

Tu lah.. Selamat x masuk kerja lagi.. Hari ni anak dh sihat.. Tapi masih meragam nak berkepit dgn sy sahaja.. Org lain xnak.. Semoga ank pn cepat sihat

sama. ank sy semalam kena cucuk 2 bulan. tghari tu badan dia pns. sy terus mandikan dia. asyik meragam je dia dari tghri sampai mlm. harini alhamdulillah dia dah oke.

2y trước

Sama.. Ank sy pn alhamdulillah dah sihat..

37.1 tu belum demam. pada sy normal. jgn jerlum baby, sponging je kalau rasa dia demam.

2y trước

Sponging tu buat mcm mne? Ank sy cucuk pg td..mlm ni rse pns skit kpla gan bdn

37 itu demam lhtu.. rajin² jerlun kpla dia ngn kain basah.. mandi dia dgn air suam..

lap² dahi,ketiak & blkg leher sis..lap2 sja..thn skjp tuala basah area sana..

2y trước

biasa tu sis..dia nak mnja² ngn mmy.msih rasa deman2 tu..tak slsa.😊

Kalau demam 37.5. Itu doktor yg bgthu

2y trước

Terima kasih utk info..