Kuning baby

Assalammualaikum..hai smua...nk tnye mcm mne nk turunkan kuning kt baby ye

22 Các câu trả lời

petua dari mak saya, kerapkan menyusu sampao najis baby jadi warna kuning untuk ibu pula kalau baby masih menyusu badan, ibu pantang makan yang berwarna kuning, halia, lada hitam dan serai

kene konsisten bg susu. supaya baby bnyk berak . sy takde mandikn air rebusan apa2. cuma pakanan ibu pon nk jaga. jgn mkn halia kunyit and lada hitam dlu. ini nurse kk yg pesan kt sy

1 . Kerapkan susu 2 . Jauhkan semua bewarna kuning 3 . Mandi kan daun teh kat kedai cina selalu jual Dah tu je. Jangan ambil risiko untuk minum atau suapkan apa2 kpd bayi. Bahaya

Susukan baby sekerap boleh, sbb newborn mmg akan kuat menyusu .. klau dia tidur kejutkan .. jgn bg tidur lma sgt, petua tu sy guna alhamdulillah 7 hari settle kuning

1.kerapkn myusu bdn 2. Mandi air rebusan daun kucai 3. Mandi dgn air cap badak sy try 3 ni je dlu mnjadi ..sy brdarah O mmg anak akan kena kuning...xdpt elak

2y trước

anak sy dlu jdi merah2 gelap jugak la lps dduk bwh tu...nmpk gelap lah smpai 2 bulan mcm tu .. tpi skrg dh putih gebu ha dh salin kulit 😆 ...kulit anak ikut baka mak ayah...kalau jnis putih akan putih jugak sis...

kalau menyusu badan...Terai ibu minum 100plus...skjp Sja tu trun...bgtu juga sy...anak baru brpa minggu kena tahan kuning...tu org saran kan saya mnum

Banyakkan susu badan. Bagi je banyak2 susu badan. Sbb kalau baby warded kuning sgtlah leceh ya.

Kerap susu badan sis,,mkn buah anggur hitam.pastikan setiap jam bangun kan dia

Kerap kan susu, sy mkn kurma ajwa laju kuning ank sy turun cuba la..

menetekkn setiap 2jam