DIET SIHAT WAKTU PREGGY

Assalammualaikum, spe thu cara diet yg sihat spnjg preggy supaya brat tak mendadak naik.. Risau lh overweight, tkut ada masalah kat baby nnti.. Dhlh bru trimester prtama dh naik 4kg ☹️..

1 Trả lời

makan ikut suku2 separuh tu. makan je mcm biasa. elakkan makanan manis dan minuman tinggi gula. klau mengidam tu, minum/makan lah sekadar nak lepaskan rasa teringin. lebihkan buah2 fresh dan kekacang untuk kudap2. minum air putih secukupnya. klau minum susu, jgn pilih susu berperisa. pilih yg plain saja. sbb yg berperisa pasti ada gula tambahan