Zincoffer For Pregnancy

Assalammualaikum hi semua Mommies.. Sy nk tnye, ade sesiapa yg makan zincoffer yg klinik bagi kt sini? YG makan zincoffer lepas tu ade makan folic acid tak? Sy pregnant n makan zincoffer, tp sy confused bila org ckp kena makan folic acid, dan ade yg cakap tak perlu makan folic acid. Pening saya..

2 Các câu trả lời

Waalaikumussalam sis. Saya masa sebelum pregnant memang makan asid folik. Lepas dah pergi buat buku pink, kk bagi zincofer. Makan zincofer je dah lepastu. Ramai kata dalam zincofer tu dah ade ubat tiga serangkai orang dulu selalu kena makan, asid folik+iron+vit c.

Tak perlu sbb dlm zincofer dh ada acid folic