Allahuakbar.. Berat ujian mu Ya Allah..

Assalammualaikum semua.. berat hati saya nak share cerita.. Allah… Hanya Allah tahu betapa remuknya hati ni.. Sebelum ni saya pernah gugur pada usia janin 9w (2021). Dalam 2 tahun baru saya lekat balik which is tahun 2023.. Nak ikutkan due bersalin saya bulan 2/2024.. tiba tiba masa 35w haritu anak saya meninggal dalam perut. Saya speechless.. saya tahu ibu ibu dekat sini mesti tertanya tanya. Sebab apa kan? Takde sebab. Kandungan saya normal. Tak de masalah. Air ketuban semua okay. Masa saya bersalin baru saya tahu anak saya terbelit tali pusat dekat perut. Allah anak mommy.. punca saya pergi PAC tu bukan sebab baby kurang gerak ke apa. Kat rumah saya ada alat fetal doppler tu macam kk selalu guna utk dgr heartbeat jantung. Pagi ahad tu elok je dia. And saya saje nk dgr jantung dia. Sekali dgr macam lain. Terus pergi PAC. Sampai2 jantung baby takde. Allah…. Saya tak tahu nak cakap apa time tu. Husband saya hampir pengsan. Dia nangis meraung dekat situ. 🥺 Esok tu hari isnin saya kena masuk ward. Emosi saya sangat tak stabil ye masa kena tahan ward tu. Sebab dalam ward tu masing2 ada baby dekat sebelah. Saya sorang je tengah tunggu ada bukaan utk keluarkan anak syurga ni. Bayangkan saya kena induce sampai 5 dose ubat. Hari pertama induce pagi (1 dose) and takde bukaan lagi lepas 6 jam masuk lagi induce. Which is haritu da 2 dose la. Sampai la hari rabu dose ke 5. Dr masuk waktu petang. Malam tu saya da tak tentu arah. Sakit sangat sangat contraction tu. Alhamdulilah saya bersalin pada hari khamis 18.01.2024.. sedih saya tgk anak saya. Da elok macam baby lain. Balik rumah saya menangis dekat husband saya. Saya tahu tu anak syurga. Walau hadiahnya syurga, takde ibu yg mahu kehilangan anak.. hari ni da seminggu saya berpantang. Rasa sakit bila kita lalui macam ibu lain. Tapi anak kita takde dekat sebelah. Berat sangat bila rindukan anak. Saya mampu sedekah Al-Fatihah. Anak mommy, Tunggu mommy dekat sana ye. Mommy promise once mommy da takde kat dunia ni. Mommy terus jumpa awak ye sayang 🥺 Al-Fatihah Luna Helena Bt Muhammad Nur Syafiq 👼🏻🕊️

Allahuakbar.. Berat ujian mu Ya Allah..
5 Các câu trả lời

Innalillahi wainnalillahirojiuuunn.. Allahu akbar.. berat sangat ujian tu.. tapi Allah uji mengikut kemampuan setiap hambanya... awak kuat mommy.. semoga mommy dan keluarga sentiasa tabah dan sabar menghadapi ujian ni..

Salam takziah sis.. semoga kuat kan hati dan tabah, anak syurga sis xmo tgk ibunya sedih2 ya🥹semoga suatu hari nnt ada rezeki pasti Allah turunkn kpd sis nnt .. doa yg baik2 sahaja❣️

Takziah sis Sis kuat sangat… sebab tu Allah uji… InsyaAllah moga ada rezeki baru buat sis nanti…

takziah awak , insyaAllah Allah ganti kan dgn yang lebih baik , semoga awak kuat hadai ujian ni 😢

slm takziah mommy...😭😭