Need opinions and moral support

Assalammualaikum. Now sy pregnant anak kedua. Anak pertama sy baru 10bulan, and dia fully bf. Sy bharap sgt dapat susukan dia sampai umur dia 2tahun. Org tdekat suruh sy stop susukan, and ganti dengan susu fm. Sy sedih sgt, rasa down. Apa patut sy buat? Adakah sy kena stop susukan anak sy?

15 Các câu trả lời

Saya pulak... Dr prenant yg 1st (2009) susu bdan msh ade smpai sekarang (2020) prenant yg ke 6 pulak. Setiap kli prenant ank yg lain msh jgk bf. Nk stopkn tp tu la.. Ank2 xnk.. Nk bergayut jgk. Alhamdulillah semuanye smpai 2thun bf.. Ade lbh 2 thun. Mmg misi suh stopkn. Bahaya pd baby dlm kdungan. Tp ank2 lain bf mse nk tdo o merengek. 1st 2009 2nd 2012 3rd 2013 4th 2016 5th 2017 6th 2020 due 15 mei.. 😍

2mo trước

hi to myself...jumpe komen ni balik...4tahun dh ank no.6...ku sgka 6 rupenya 7(April 2023)...hihi..msh lagi BF..nak msuk 1setahun baby no.7 ni..

mmg susu ibu mknn terbaik utk ank, tp once ibu preg, better jgn bg si abg/kkk susu 2 da, sbb ble ibu still bg susu, khasiat yg si adk (yg dlm perut) perlu kn ak b'kurgn, so lbh kurg si abg/kkk da ambl hak si adik gitu.. dr segi rohani plk yg sye pnh dgr, nnt si abg/kkk & si adk 2 akn sllu bergaduh 24/7 الله أعلم

Apa pon org ckp breast tu ade pd puan...bby pon puan yg jaga..jd apa yg perlu puan kisahkan apa org ckp😅 Selagi jika puan bf ank yg 10m tu xde beri apa2 efek pd kandungan...slagi tu puan blh bf ank puan.....😊

Susukan je. Ignore orang lain. Saya pernah jugak kena sibuk suruh campur susu fm walaupun saya masih boleh susukan baby. Lepas tu saya tanya balik "Susu ibu Allah buat, susu fm manusia buat. Siapa lagi terer?" 🤣🤣🤣

Ignore je org lain tu. Ape pun susu ibu yg paling terbaik utk baby. Doc sendiri sarankan kalau mampu, teruskan penyusuan sampai baby berusia 2tahun, walaupun after 6months dah boleh bagi makanan pelengkap

Teruskan penyusuan selagi xmemudaratkan ibu dan bby dlm kndungan.. Biasany doc akn tny ad [email protected] xde InshaAllah okey je, Melainkan kkak@abgnya tu dh 2thn ke atas boleh dh stop slow2..

Waalaikumusalam sis. Susukan je sis . Abaikan org lain tu. Ank kite sndri biar la kite sndri yg tentukan. Harap sis bersabar ye. Sis kne kuat demi kandungan ngn ank sis. 😊

saya tak ada pengalaman sebab baru bby first tapi ade je tgok org pregnant still susukan baby dia..pendapat saya ignore org cakap..pikir yang positive2 je...InsyaAllah 😘

Continue je sis...selagi xmemudaratkan sis...nurse tmpt sy mmg bg je..smpi 2 tahun, selagi si n kandungan sihat

Boleh je sis susukan lagi.. kesian kt anak pertama sis.. besar nnti kalau dia tahu mesti dia sedih