Baby Kecil 36minggu

Assalammualaikum mummys 🥹 nak tanya normal ke berat baby 2.4kg ? Pergi KK Doktor cakap kepala baby kecil tadi pergi scan 34minggu , tapi saya dah masuk 36minggu 😭 esok pergi PAC check double confirm 🥲 #firstmom

2 Các câu trả lời

36minggu berat 2.4kg tu okay lah sis. Tak kecik pun. Takleh nak expect berat baby 3kg. Nanti kita yang susah nak teran. Sangkut. Tak pasal pasal emergency ceaser 🤣 saya 35m baru 2.1 kg. Doc kata normal je. Okay. Sebab dekat tengah graph. Nak besar besar kang nanti tak berteran pulakk. Untuk ukur lilit sebenarnya o&g saya cakap lari 1-2 minggu tu normal. Yang tak normal lari 4 minggu ke atas. Baby kecik tu is when the whole growth is not tally. Contoh awak 36w. Tapi ukur lilit perut, kepala, tulang kaki, semua shows 33w. Itu kecik. Setakat ukur lilit kepala je or tulang kaki je ke, tak kecik punn

cuba sis try makan durian but 1 ulas sahaja ikhtiar tambah berat baby