mengandung selepas first period keguguran

assalammualaikum mummy, nak tanya ada tak sini pernah gugur dan mengandung semula selepas first period . ada tak rasa sakit mana dibahagian perut yang tak sama mcm mengandung kali pertama . mohon share pengalaman #ingintahu #pleasehelp

10 Các câu trả lời

ye saya pregnant lepas first period after gugur alhamdulillah skrg da 18 week, sy rasa ada gangguan so saya banyakkan dengar ruqyah , then byk rest , sebab awal pregnant doc xblh bg apa2 ubat utk kuat rahim ke apa ya , then saya xblh telan multivitamin kan so banyakkan sayur then x lalu makan nasik sy masak la western ke apa janji sy makan, sbb bila amik multivit tu saya muntah so sy stop kejap lepas 12week baru sy sambung amik balik sbb multivitamin ada semua nutrien in shaa Allah , dan alhamdulillah dgn kuasa Allah saya bt mandian air garam dan limau setiap lepas asar saya x sakit dan saya elakkan makanan yg tajam , nenas ,mayonaise, sos cili awal2 saya memg x ambik, makanan separuh masak mcm telur separuh masak x boleh. in shaa Allah semoga ada rezeki awak

sya gugur bulan 12,first period selepas gugur bulan 1 then bulan 2 sya delay period cek naik double line.sbb kn fobia gugur yg first sya trus jmpa doktor n buat tvs scan.mula2 xnampak kantung pegi next week dh nampak kantung.then minggu seterusnya sya ad bleeding kejap.xsampi sehari bleeding dh stop doktor syak ectopic atau early pregnancy.dh ambik darah beta hcg skrg tggu temujnji doktor lg 2hari.xde rasa sakit perut mcm first gugur dlu.then bleeding pun kejap jer xmcm first pregnant.xde rasa mengidam atau mual2.breast sakit.kadang2 je sakit perut mcm sengugut..tp still rasa risau selagi xjmpa doktor..sepanjang pregnant ni xputus doa moga Allah beri perlindungan pda kandungan.

rasa . kena banyak bedrest untuk kurangkan sakit. saya gugur 2/2/22 , last period 22/3/22 . ngandung semula lepas tu. rasa sakit lebih kurang macam keguguran sebelum ni tapi tak teruk. saya nasihatkan banyakkan bedrest, kurangkan pergerakan. sebab kita ada sejarah keguguran 🤗 Alhamdulillah now baby dah sebulan 28hari. kalau saya, saya rasa sakit tu lama , sampai dah nak hujung2 trimester pertama baru hilang

2y trước

tak jugak , ikut pada orang. kalau berkembang, berkembanglah. kalau ancaman keguguran, keguguran lah. lain badan, lain . jaga makan tu penting, elakkan makan Pedas dan benda tajam dll yang membahayakan janin

Hi mamy. Tahun lepas bulan 5 sy prgnant. 6w, tapi takde rezeki. Bulan 6 tu sy stop sebab nak rehatkan rahim. Bulan 7 sy on balik, n alhamdulilah. Lekat. Masa prgnant kli kedua tu, takde rasa sakit pape, cuma bdn rasa panas jeee, kulit muka mengelupas, n breast sakit. Itu jela. Sakit perut rasa cramp tu takde pulak.

sy mcm awk..kndungn 1st xmnjd..7 mnggu..then hbis je darah tu, trus xdtg priod..bila test naik double line trang..org lain xpcaya..so pergi scan memg dh nmpk kntung..dh bsar pun ank bujg sy..10 thun skrg usia dia..jgn risau ye..yg pnting kndungn kali ni, jgn lasak sgt..

2y trước

Sama laaa.. Sy pn mcm saudari.. Alhamdullilah,skrg dh msuk 5 bulan kandungan.. Mudah2an baik2 je

Waalaikumussalam wbt.. sy pernah gugur & mengandung semula lps tu tp masa mengandung rasa cramp mcm nak period tu.. period sy sblm tu plk kluar darah ketul²..

sy...gugur bulan 5...bulan 6 sy period..bulan 7 sy dpt tau sy da preggy 7 weeks..rasanya mcm xsakit pape plk..😅 skrg sy da 38 week 3 days

2y trước

rasanya xde.. sy tau sy preggy sbb lmbt dtg period je.. so sy check..double line

sy 15/9/2022 gugur... lps hbs period ptama.. sy hamil balik 17/11/2022... sy bykkan bedrest sbb pnh ada sejarah kguguran...

saya gugur 4/1 15/2 mngandung plk, tak period tak apa, tapi rasa sakit bahagian perut tu sekejap je pastu nnti ok

sy..mengndung kali ni xsama y gugur,y sblm ggur slalu sakit badan..y skrng alhamdulillah dh 14 mnggu