Berak berketul macam kuah kacang

Assalammualaikum ibu2 maaf nak tanya, baby saya umur sebulan lebih, sebelum ni minum s26 untuk topap susu badan. tp skrg dia minum s26 jd sembelit saya tukar dutch baby setiap kali lepas susu dia akan berak normal ke? Najis dia macam berketul2 kuah kacang.

1 Trả lời

Waalaikumusalam berak berketul tu sembelit ibu,cuba ibu kurang susu,maksudnya kalo baby minum susu 4oz susu letak susu tu dlm 2oz - 2 1/2 oz…if lpas minum berak sama lagi berketul…kena tukar susu