Durian Boleh Makan Ke?

Assalam. Skrg tgh musim durian. Ada yg kata durian tak boleh mkn time prgnant? Betul ke? Ada x yg makan?

28 Các câu trả lời

Sy makan tp 2 ulas je..buat rase n lepas ngidam..tak berani nak makn byk2..lepas tu mnum air kosong byk2...

5y trước

Oo.. Sedapnya.. Huhu klu xlalu mkn, mkn tempoyak leh menambah.. 😊

Boleh makn tpi skit je. Saya makan bayak hri tuh masuk wad dah 1 cm sebb ank terlalu pans.

Sy masuk 5 bulan...blh kata makan durian tiap minggu...tp 2@3 ulas je... alhamdulillah xde apa...

boleh mkn sis... 2 ulas cukup...kalau bnyk2...panas la sis...sian baby dlm perut tu...

Wslm. Sy pun mkn jgk baru 13minggu ni. Dua ulas je dah kepanasan 😂

Boleh mkn tapi tak boleh bnyk... 3ulas ckup la.. lpas Tu mkn manggis..

Sy mkn sis...sy tak blh tahan...tapi tak mkn banyak

Boleh..Sy masa mengandung pn mkn.Tp mkn beringat la juga. Hehehe

blh makan tp cukup lah sekadar merasa , 2-3ulas okey dah tu ..

Sye bru nk masuk 3 bulann.. Tak berani nk mkn... 😭

5y trước

Hhuhu sama la... Tp dh lama xmkn durian... Sblm tau prgnant mmg dh lama xmkn durian... Skrg dh musim durian, teringin plak... 😅