Klinik swasta ibu anak

Assalam siapa pernah check pembukaan servik di klinik swasta? Saya plan nak pg klinik swasta luar cek bukaan dlu kot2 ade ke tak ke. Sbab jarak pg hospital jauh dlam sejam perjalanan. Ingat saja2 nak cek bukaan kat klinik swasta dlu. Ade prnah tak cek bukaan kat klinik swasta? Saya dah 38w.

2 Các câu trả lời

Saya! Takde tanda pun saya pergi check bukaan (ve) dekat private. Sebab pengalaman anak pertama saya, saya tak rasa sakit contraction sampai bersalin. Jadi untuk aware & alert dengan bukaan, start dari 37w saya pergi check bukaan. Macam yng no 1, yang no2 pun saya tak rasa contraction jugak. Jadi check bukaan tu membantu saya prepare bila perlu pergi hospital. 😂 Anak no1 & 2, lahir 37/38w. Bayaran tiap kali ve kalau kat tempat saya rm40. Masa awal check ve, bukaan dr cakap cuma 0.5/1cm so saya tenang tenang dulu dekat rumah. Bila makin besar bukaan dr cek, baru saya ke hospital

kalau awak dah ada tanda boleh je nk g check dkt private. kalau xde pape tanda nk bersalin mmg xde lg bukaan dear. sy masa 39w1d baby mengeras 1tmpt lama sgt. sy g private clinic check. doctor ckp mmg dah ada contraction tp xkuat. kedudukan baby dkt ats lg. dn belom ada bukaan. sy bersalin masa 39w4d. masa tu mmg contraction kerap dn mmg direct g hospital terus