Possible pregnant?

Assalam semua saya keguguran 24hb 6 bulan lalu. Darah nifas 8 hari je dah brenti. Upt mmg dah negative lepas 2 minggu keguguran. Lepas pantang 2 minggu ade bd dngan suami harini 30hb 7 saja check upt positive. Betul ke ni? X sempat period dah mengandung balik ade ke mcm tu?#pleasehelp #ingintahu

Possible pregnant?
17 Các câu trả lời

sis sama dengan saya.. hujung bulan 4 tu , saya keguguran.. 2minggu keluar darah.. lepastu , saya ada bersama suami.. bulan 5 terus badan rasa xselesa, loya² , selera makan pun hilang.. check clearblue rupenya positif 2-3.. saya tunggu sampai 9weeks baru scan sebab takut kecewa mcm haritu, scan kantung kosong.. tup² , ada baby siap boleh dengar hearbeat lagi.. doc swasta bekalkan ubat duphaston , dan cepat² saya bukak buku pink di kk.. alhamdulillah, sekarang nak masuk 13weeks 4days..

Sis sama kes macam saya. Gugur 6w awal bulan 12. Pantang 2 minggu, pastu tunggu2 period tak kunjung tiba. Tiba2 badan rasa lain macam, mual. Hujung bulan 1 saja try check upt dah terang benderang 😆 scan dah masuk 6w. Tapi masa tu saya kena on ubat kuat rahim sebab masih ada spotting dr takut jadi lagi macam yang gugur tu. On ubat kuat rahim sampai 14w. Alhamdulillah sekarang dah masuk 3rd trimester dah ni tengah counting weeks 😃

2y trước

Waa Alhamdulillah. Risau juga sbab jarak dekat kan. Tp dah rezeki x sangka juga sbab pcos. Smlam dah scan tvs nmpak kantung dah dlam rahim angaran 5w Alhamdulillah. Smoga kandungan ni sihat kuat InsyaAllah. Smoga sis dipermudahkan urusan bersalin juga amin

Assalamualaikum sis. Sama seperti saya. Gugur dan lepas 4 minggu tak dtg period check UPT & digital blue test pregnant. And dah tak tahu nak kira due Sbb Tak sure nak amik first last period bila hehe. So sy just kirakan je dr hari pertama darah nifas keluar and today dah 9w4d, InsyaAllah. Cukup seminggu nak gi jumpa doctor. Sis mcm mana today? Dah scan ke? Moga dipermudahkan ya 🙏🏼🤍

2y trước

Kalau ikutkan dari darah nifas dah 5w sis. Smlam ade g klinik scan tvs dah nnpak kantung kecik dlam rahim. Smoga kandungan kalini sihat kuat smpai lahir amin.. Saya doakan sis dipermudahkan urusan juga ye 🥰

sama sis . sye pn kguguran jugok 7/5 rituu . lepastu bulan 6 xmai priod , cekk bulan 7 naik double linee . pegi scan 2-3 hari lepas daa ade kantung n bby mybee dlm 8 minggu . jage diri elok2 sis . semoga dipermudahkan semuanyaa ❤️

2y trước

alhamdulillah dia Thaniah

Sama macam saya gugur 26/2 darah stop seminggu jugak masa tu tengah pantang la kan 2 minggu ngam2 2minggu habis laa tiber onz pulak dgn husband 😅 lepas tu dalam beberapa minggu saja cek upt double line. Sekarang dah masuk 36weeks hekhekhek 🤭

Saye 2x pregnant after gugur xsempat period 9/1 last period 21/2 gugur 6w1d 27/3 gugur lagi 4w6d 22/4 positive lagi now nk msuk 32w https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group pregnant 2023, selamat datanggg ❤️

2y trước

Tak dpat join group hmm

Kita pun mcm awak,tuptup pregnant,tapi lepas turun darah dan dh suci sy smbung blik mkn asid folic,lepas tu dua minggu saya subur dan tak period dekat dua minggu,tengok² dah pregnant,Alhamdulillah💖

2y trước

Sama la tp saya lepas gugur mmg makan je folic acid. Dngan vitamin d3, coq10, ovasitol pun makan. Lepas 2w gugur tu ade jumpa eggwhite juga..

Alhamdulilah. Tahniah sis. Biasanya lepas gugur mmg akan subur n senang lekat. Kdg tak sempat period dah double line 🥰

Makan acid folic sis,,kalau ada sejarah miscarriage baik bedrest ja,jgn lasak sgt nnt jd mcm sy,,bleeding on off.

2y trước

InsyaAllah sis. Saya xde keje dah mmg dah resign sejak pregnancy lalu sbab saya keje nurse sblum ni😭 smoga kandungan kalini kuat. 🥰

macam berlaku pada saya,gugur xdtg period terus lekat lain... Alhamdulillah skrg dah 32weeks..☺️☺️

2y trước

Tu la takut juga sbab jarak dekat kan. Ade kata kena testkan rahim dlu.. Risau juga