Hamil ke tidak?

Assalam semua. Saya delay period 2 hari tapi tanda2 period semua ada. Perut cramp, sakit pinggang, breast sakit and ada spotting sikit then sy buat test banyak kali dapat positif. Ada ke kmungkinan positif sebab hormon nak period? Sebab sy ada baca dlm komen2 yg ckp mcmtu. Takut sgt berharap last2 kecewa 😔

Hamil ke tidak?
11 Các câu trả lời

Saya macam sis juga masa awal pregnant. Semua symptoms nak period muncul, berlarutan sampai 3 weeks. Ingat nak period lah, tapi lama sangat senggugut, pening kepala and all. Check upt, positive ☺️ InsyaAllah sis pun begitu juga, nak lagi yakin, boleh ulang balik test upt and terus ke klinik. Semoga tercapai apa yg dihajati ☺️✨

3y trước

Amin. Terima kasih sis 😊

Wassalam. Sbb baru delay 2 hari ni terlalu awal nk ckp confirm positif, cuba repeat lepas seminggu delay nnt makin terang ke tak. Sambil tu fikir positif, doa byk byk, dan makan folic acid mcm biasa. Jaga diri, kurangkan buat kerja keras / terlalu aktif. InsyaAllah ada good news tu 😊

3y trước

Itu laa. Terima kasih sis. Nanti sy cuba check lagi 😊

Positif dah tuh sis , saya pun cek upt sehari sebelum period . sebab badan rasa lain sangad . bila cek naik double line . tapi saya cek sampai hari ke 4 delay period . guna clear blue . terus naik pregnant . sekarang saya pregnant nak masuk 19 weeks dah . In shaa Allah rezeki sis tuh .

3y trước

Ye sis. Skg sy dh nk msuk 9w pregnant. Alhamdulillah 😊

If lewat dua hari jgn test dlu awk..wktu terbaik test lepas lepas period 7-12..sy bru2 ni hari ke 11 tak period bru sy guna pregnancy test..sbb taknak berharap..sehal lg..air kencing pertama adelah terbaik..cth bgn pg..tu sy bt melalui penbacaan dri google

3y trước

Terima kasih sis. Aminn

ni sy cek due period.. mula2 sy cek pkai opk sbb xde upt.. naik 2line terang.. trus srh suami bli upt... naik 2line jgk... mudahan ade rezeki sis.. sy skrg 5week.. sy dh pegi scan, doc ckp awl lagi.. xnmpk lagi.. tp kantung ade... nnti scan lagi week8..

3y trước

Ye sis. Sy confirmed pregnant. Skg nak msuk 9w dah. Terima ksih sis 😊

saya dulu pun check seminggu sebelum period. and everyday setiap pagi akan buat upt ni sebab nak confirmation betul ke naik double line sampai laa terang . pergi klinik buat pengesahan alhamdulillah sekarang dah masuk 7 weeks 🥰 in shaa Allah ada tuu .

3y trước

Terima kasih sis. Skg sy dh nk msuk 9w pregnant. Alhamdulillah 😊

Tahniah.. Positif tu..anak sy 4 org smua positif sblum delay period.. Mmg tanda dia lebih kurang je mcm nk period

Tahniah, positive ni sis. Cuba repeat lagi seminggu. Mesti lagi pekat double line tu😊

positive dh ni sis .. semoga baik² saja ye ❤️

Insyallah ada rzki awk