Spotting mcm ni adakah tanda miscarriage/blighted ovum?

Assalam. Period sepatutnya 18/2/23. 15/2/23 - check upt positive 1/3/23 - First scan , hanya nampak kantung shj 6/3/23 - second scan, pun nampak kantung shj jgk. 25/3 - scan kali ketiga, masih nampak kantung sahaja. Size kantung masa ni 7w. Kalau ikut tarikh last period (18/1) sepatutnya sy dah 10w3d. Saya irregular period ye. 30/3 - sy keluar spotting seperti dlm gambar dibawah. Pergi scan, hanya nampak kantung sahaja dan size kantung 7w2d. Dr ada bagi ubat utk kuatkan rahim, makan selama 3 hari. 31/3 - masih lagi keluar spotting, & perut ada rasa cramp sedikit. Ini adakah tanda2 miscarriage atau blighted ovum? Terima kasih ☺️

Spotting mcm ni adakah tanda miscarriage/blighted ovum?
20 Các câu trả lời

sy pon mcmtu. scan nampak kantung jer. 3 kali scan masih nampak kantung sahaja. last2 keluar darah mcmni. x tunggu lama pon, malam tu jgk sy keguguran.

Rasanya confirm blighted ovum tapi belum gugur lagi. Tanda2 je tu. Boleh tunggu kantung turun or boleh terus g klinik. Better tunggu kantung turun sendiri la

saya pernah mcm nie. 10w scan cuma nampak kantung je. doc bg masa 2w utk keluar sendiri. at 11w, complete miscarriage keluar bersih semua.

2y trước

Thank you share sis ☺️

sy mcm tula puan da 3x mcm tu kali ke4 nie alhamdullilah allah bg rezeki lagi skunk da nk msuk 6 bulan

2y trước

sy tca dgn doc pkar ambk drh utk ujian hormon ptt nye sy doc pkar suggest buat iui xdan nk ambk drh hari ke 2 period tgk da x mari period doc cuma bg duphaston die suh mkn lps naik double line sy mkn smpai 16 week

ni tanda2 nak miscarriage awak, elok pergi hospital je terus bahagian emergency..

kta sama sis bby 7w shj hny nmpk kantung, n sy dh fully keluar kantung kelamarin

2y trước

Dia turun sendiri ye awak? Sy skrg masih keluar darah, tapi tak sakit. Awak sakit tak?

bila first day of last period?

heartbeat dh nmpk lom sis??

2y trước

Belum lgi. Hanya nampak kantung je, kosong

Sis ade bersama suami ke?

2y trước

Start upt positive, x pernah sis..

doa baik2

2y trước

Insha Allah ❤️