Contraction

Assalam , nak tanye pengalaman ibu2 , ade tak yang tak tahan sakit contraction sampai pengsan , bole share tak ??

10 Các câu trả lời

Xpernah sampai pengsan sis.. Sy xtahan sampai mintak ubat tahan skit 7Jam tahan contraction last² 10pm nurse cucuk kat punggung ubt thn sakit last² rase mcm Nk tido sy baring kiri n bca surah Al wakiah 3x lps tu Sy tido.... 12:35am sy jerit panggil nurse skali ngn Doc mari last² cek jln dah 8cm terus masuk Labour room.. Alhamdullilah 12:44am sy selamat melahirkan Baby girl ..pengalaman Ank sulong..

Saya ari tu pon tak tahan sangat sakit. Nasib tak pengsan je. Nak² plak kena induce. Punye la tak tahan sakitnye. Sampai doc suggest ambik epidural. Memang tak fikir dua kali dah, terus setuju. Dalam LR plak lame kena tunggu nak inject epidural tu. Lepas sorang² doctor bagi penerangan pasal tu. Inject nye tak jugak. Sabo jela mikirkan nye.

Pernah..First baby,mmg xboleh tahan sgt2 smpai doktor pun kena marah 😅 Nsib baik doktor x marah balik..Ada juga kena bebel dgn nurse2 dkt tepi tu sbb asyik nk marah...Last2 buat emergency czer due to poor progress sbb bby jantung lemah..Syukur bby lahir sihat 3.19kg...Skrg dh masuk 4 bulan dh...😀

Klu x tahan sakit contraction mmng rasa mau pengsan,, sy dlu ank prtama contraction mmng amat lh sakit syukur hasil dari doa sndri,, semua nya baik2 saja,, yg penting semangat tu ada jangan layan sangat tu sakit,, dari belum pecah ketuban dn sesudah pecah ketuban meraung lh hihi

Wslm.. Sakit yg paling dasyat yg pernah rasa seumur hidup. Tapi masih boleh tanggung. Nurse suruh sedut ubat lali bagi kurang sakit pun saya tolak.. Takut tak larat nak teran.. Tahan jer sakit sendiri.. Alhamdulillah dah keluar baby, hilang semua sakit.. Lega 😚

Contraction biasa masih boleh tahan lagi. Nnti tggu bila doc dh pecahkan ketuban @ bukaan dh 5cm ke ats. Kalo xtahan rsenya mmg akn muntah @ pengsan. Tpi sy xde pglman pengsan, tpi nak muntah tu ada la. Tpi tahan je😥

Umm sy x ad lk mcm tuhh . Just sakit sgt2 x bole nk thn .. Kuar msok bilik nk berak tp x de .. Kne pkse jln jgk .. Ltk kain basah kt perot pon tk bole last3 pg hsptl dh 4 cm

4y trước

Lps kuar cecair putih tuh . Ad mcm coklat3 tros g hsptl ehh . Sy lps trun coklst3 tuh g hsptl 4cm dha

Pengalaman masa anak pertama. Contraction yg dirasai dilalui takdelaa sampai nak pengsan. Cuma taksenang nak buad apa apa laa. Serba takkena semuanyaa. 🤭

Mmg mcm nk pengsan tp xpengsan nya lah. Cuma sakit ni yg xpernah tertanggung je, kalau org laki la yg rse sakit ni msti die xnk beranak dh 😂

Xdela smpai pengsan..tp mmg sakit sgt nak tanggungnya