Pati delima

Assalam mommies, nak tanya.. pati delima gulsan tu boleh start minum masa kandungan berapa minggu ye?😊

8 Các câu trả lời

Saya tak berani ambil apa2 sblum buka buku sbb takut gula tinggi , kena minum air gula tau walaupun tadak penyakit dan family pun tdk penyakit Awk buka dulu buku kalau gula ok bru ambil supplement ok , cuma risau gula ja bnyk risiko utk bby nnt

Makan buah delima je terus. Saya dari awal pregnant makan buah delima. Kadang2 husband saya perah sendiri buah delima tu. Kalau awak tak rajin perah boleh blend dgn kulit putih dia. Hb cantik je setiap bulan. Anak keluar pun muka putih bersih.

kalau awal lagi jgn makan sembarangan. tkut nnti minum air gula awak sangkut. kalau hb normal tkyah pun pati delima ke ape. ambik natural food. buah delima tu semdiri , atau jambu batu paling banyak khasiat.

12mo trước

“ada yg suggest” , itu org biasa atau doktor? kalau sy alahan ke sakit pape, sy akan direct tnya nurse tips . inshaAllah dorg sgt membantu. jgn tnye org biasa. kang apa apa hal dorg bukan tanggung

Saya prnah saja try gulsan tu sbab hb low tp minum 2x je dah xminum dah sbab rasa dia masam giler and xsdap. So saya skrng ni minum jus buah delima fresh je sehari 2 biji.

kalau takda apa masalah. baik makan buah delima sahaja. pati2 ni claim takda gula 100% buah tp sebenarnya ada je gula. sis beli buah delima, buat jus sendiri lg confirmed sihat.

12mo trước

ok sis terima kasih😊

Saya prnah saja try gulsan tu sbab hb low tp minum 2x je dah xminum dah sbab rasa dia masam giler and xsdap. So saya skrng ni minum jus buah delima fresh je sehari 2 biji.

Saya makan sejak awal lagi. Tapi bukan hari hari consume. Dah nak dekat check up kk baru consume hahaha

12mo trước

Boleh start dah before buka buku pun

saya minum masa hujung2 bila hb makin low. alhamdulillah naik semula