fibroid seen 19w pregnancy

Assalam Hi mmy2 smua . Klmarin sy ada buat ANATOMY SCAN kat Sonobee, alhamdulillah semua ok gender pun dh nmpak jelas . Cuma sy baru dpt tau semalam sonographer tnjuk sy detect fibroid kt laluan nk bsalin. Sonographer suh inform kt doc nanti next checkup kt KK. Tp mcm lmbt lagi hujung bulan nanti. Cuma nk tnya mmy2 , ada tak yg pernah alami mcm sy fibroid time pregnant ? Mcm mana tips nk kecutkan fibroid kot mmy2 boleh share pglaman , mmbhayakan tak utk baby dn sy nanti ? Sy due 30 July . #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #bantusharing

fibroid seen 19w pregnancy
1 Trả lời

sama la due date kita. sy pn ada fibroid. dr 3x4cm naik ke 4x4cm.skrg 5x5 cm... sy redha dh sbb lps ni kena pgi jmpa pakar di GH. .fibroid xleh mengecil..mgndung ni mmg potensi mmbsar sbb hormon estrogen tinggi .just doa shj la mudah2an fbroid xganggu pembesaran bayi, x ganggu nutrisi bayi, xganggu laluan bayi. sudah boleh get ready mind utk ceaser sbb sapa ada fbroid, kmgkinan bsar czer...tp doc ckp, fbroid x dikeluarkan skali sbb tkut tumpah darah.. ada org yg ckp fibroid dia mengecil ,maybe tu uterin fibroid yg seakan2 fibroid (bkn fibroid sbnr)..sama macam cyst.cyst lbih kpd cecair, boleh kecut dan hilang seiring pembesRan bayi...tp fbroid sbnr, tidak.dia mcm sel2 tisu(bkn cecair).. xpa..relax je..sy pn xpk sgt psl fbroid ni ..sbb bnda boleh doa lg .kita kan ada Allah yg maha Besar...doa byk ok;)

1y trước

aameen aameen..smga yg baik2 utk kita