Bagi sikit tips mommies hilangkan mual

Assalam mmomies smua. Sy masuk 10w. Mcm mna nak hilangkan loya tekak ya. Xmuntah tp loya kuat. Makan asam2 boi mcm tak jalan sbb lps makan asam2 pedih terus ulu hati saya. Stiap malam sy tak selesa tidur sbb pedih ulu hati dan loya kuat. 🥺 kdg minum susu tin panas utk legakan pedih ulu hati. #SeriusTanya #bantujawab #newmom

6 Các câu trả lời

sama mcm sya... x muntah tpi rse loya n x selesa nak tdo pun serba x kene... setakat ni sya just sapu minyak yuyi cap limau kat kepala n hidung... Alhamdulillah dpt kurangkan cket rse loya tu tdo pun selesa.. skrng dah msuk 12w alahan pun dah start kurang.

wslm, makan buah2 sis ..elakkan benda masam nanti gastrik ..sy pun 10weeks ..masih mual ..sehari sekali muntah ..

Saya sebelum ni pun sama mcm tu. Saya makan buah. Green apple, red apple or orange untuk hilang kan rasa loya.

loya sy pon teruk sis.. tiap masa air liur penuh kat mulut.. makan apa2 sume tak lalu.. moga cepat fasa ni berlalu

2mo trước

sy sekarang tgh minggu ke 10.. dah turun 7kg sbb tak lalu makan.. smoga cepat la habis loya ni..

sama lah.. stiap masa asyik loya je.. pastu muntah... byk bnda tak leh bau🥹🥹🥹

mkn gula2 getah