cuti bersalin

assalam ibu2. sayaa stresss. cuti bersalin 98 hari kan? kenapa orang office saya suruh masukk awal sebab dorang cskap saya terlebih cuti. dorang cakap cuti bersalin 90 hari je. yang cakap tu cc saya pulak tu. stress lahh. patutnya minggu depan saya masuk kerja after 98 hari.

5 Các câu trả lời

Cuti bersalin saya 90hari sahaja.. sis kerja di mana ya? Saya gov sektor, bersalin anak ke 4, setiap kali bersalin saya ambil 90 hari..total semua 360 hari seperti kelayakan kemudahan cuti bersalin

Dalam law terang2 98hari. Kenapa 90hari pulak? Dlm offer letter ada tulis pape ke pasal maternity leave?

Cuba awak semak portal HR awak. Maternity leave awak ada berapa hari. Company awak besar ke kecik?

1y trước

I see. Kalau macam tu, company awak mesti ada portal HR yang awak boleh manage dan track cuti2 awak kan? Cuba awak semak kat situ pulak.

Kalau gov, cuti 90 hari je maximum

1y trước

Eh company apa tu? Employment Act ni terpakai untuk government & private sector. 98 days on maternity leave.

cuti sy 90 hari.