Cara pengambilan iberet yg betul,?

Assalam .b4 ni sy diberi zincofer. Xsesuai dgn diri sy..mengalami pedih ulu hati? then pergi jumpa doc..doc tukar ,then bagi iberet Pula.. so harap sgt xmcm zincofer. Bole kawan2 shre Cara makan Nye..maksud waktu sesuai makn..doc kata b4 makan..sejam/2jam sebelum makan ke yg sepatutnya? Sy jadi risau n takut nak makan. ?

1 Trả lời

Iberet tu lebih berkesan amek 2 jam sebelum makan atau 4 jam selepas makan. Tp sebaiknya amek 2 jam sebelum makan sbb time tu perut xde makanan dan ada asid time tu penyerapan lebih.