Dah 39 week , sakit kangkang sgt , mengeras2 mcm sengttpi belum Ade tanda2.. Ade tak yg mcm saya. .

Assalam. Ade tak mcm saya sakit kelangkang makin sakit. Rase mcm bengkak kt ari2. nk bangun dari katil Pon seksa. mengeras2 Pon Ade kerap mcm sengugut. dah 2 minggu mcm tu. due date 11/8. skrg dah nk msuk 39 weeks. risau jgk baby besar duduk lama2 kt dlm. pagi2 bawak jalan sekeliling rumah. engt nk bg mudah buka jln tpi kangkang yg sakit. Ade tak yg mcm saya?? semoga ibu2 mudah bersalin Dan doakan saya jgk yea

12 Các câu trả lời

due sama 11/8, takde tanda juga. tadi pergi hospital untuk hantar surat refer kemasukan hospital 10hb sbb gdm last minit. pergi pac doktor scan then suruh tukar kain untuk check ctg, lepas ctg ada contraction yg saya pun tk rasa. bukaan dah 1cm suruh balik rumah dulu, darah turun sampai malam. malam dah berkurang sikit darahnya.

1y trước

rasa biasa je awk tkde rasa sakit perut ke perut mengeras ke apa. tu risau juga tk sakit apa tapi bukaan ada tahu tahu pergi hospital 3-4cm macam tu seriau 😂

Kita sama. Sy due 14/8. Masih blm ada tanda2 bersalin wlupun hari2 dh buat mcm2 workout dsbgnya. Bab sakit kelangkang tu mmg siksa betul rasa trutama waktu mlm 🥲 semoga dipermudahkan urusan kita semua..

kita sama . tp due saya 13/8 ni …. celah kangkang dgn rasa nyeri kat bawah tu takyah ckp lah . mlm mmg tk tdo langsung sbb nk berpusing pun rasa nk nngis sakit kat kangkang tu

1y trước

sy setiap bangun pagi. baby mengeras. nak bangun pegi tandas, start la rasa sakit. mcm letupletup atas ari ari tu

Due sama 11/8 , bawah perut ngilu , celah kang2 sakit , pinggang pulaa sentiasa ngilu , tp blm ada tanda2 lg , kalau smpai 9hb x besalin lg , 10hb kena serah diri🤣

due kite sme la 11/8 . tp takde tanda lgi . cuma nye saket celah kangkang nak bgon saket yakmatt perot pon kkdg jer mngeras . doakan sy dipermudahkan segala urusan.

due sy 15/8..sakit kelangkang tu takde tapi perut kerap mengeras jek laa. risau jugak ni😅sebab anak 1st czer, yg kedua ni sy try bersalin normal.

1y trước

oh iyeke sis.. semoga dpt bersalin normal.

sy 38w arini.. sakit kelengkang Dari 37w lagi dah kuat sakit.. jalan sakit..semua serba tak kena.. tanda2 belum Ada..due 20 ogos

Sy pon sama,due date 6/8 dua hari lg.. tp blum ada tanda2 nya 😓 asyik mngeras dan skit celah kangkang 🥹

Saya due 14/8 tapi macam takde tanda2 pun cuma rasa macam bengkak sikit dekat ari2…

1y trước

saya bengkak kt ari2.. belum jgk Ade tanda2.. baby selesa lgi ni dlm perut. semoga dipermudahkan urusan awk

kalau risau boleh ke KK terus Tanya pendapat n pain management