salam bahaya tak kalau ibu preggy kena sesak nafas(sempot)?? ape efek pd baby ye..sy skrg 26 weeks.

2 Các câu trả lời

Pn ada asma ke? saya tak berapa fasih mengenai hal ini. tapi pendapat saya ia tidak membahayakan baby, tapi ibu itu sendiri. bila oksigen dalam darah tidak cukup, kemungkinan akan ada organ dalaman yg tidak berfungsi dengan baik. manakala bayi menyerap nutrient yg ada dalam darah. effect tu tak sampai pada baby tapi pada Pn terlebih dahulu. Jika terlampau kerap sesak nafas, segera minta bantuan dan rujuk Dr.

up