keluar shopping dengan baby

aslm,soalann ni especially for ibu2 yg dbf...korang klau kluar shopping ddgn newborn/ baby... selain sediakan nursinng cover, diaper,wipes,tissue,miinyak telon... , apa lg ibu2 sediakan utk baby?? and klau saya beli satu tote bag besar utk letak brg sye n bby ok jek kan. sbb mls nk bwk diaper bag... x minat... nk jugak melawa lps bersalin kan..ootd sikit.. pakai bag comey2😅

1 Trả lời

Kalau barang baby awak tak banyak, takde masalah untuk guna tote bag😊 Macam saya pakai diaper bag jenis backpack yang sekali dengan changing mat baby. Saya jenis yang be prepared so memang banyak la yang saya bawak. Mana yang awak rasa tak perlu, awak cross je. Hehe ni list saya ya - Set baju baby (min 2 set) - Muslin swaddle (1x) - Diaper (min 6pcs) - Nursing Cover - Wet tissue - Tissue - Baby lotion - Shampoo/Body wash - Diaper Cream - Handkerchief (2x) - Socks (2x) - Koolfever - Nasal spray - Nasal aspirator - Thermometer - Diaper trash bag

8mo trước

okie tq awak♥️♥️☺️☺️