Upt Positife Tapi Period Lagi 5 Hari

Askm. Saya nak tanye. Upt double line tapi samar. Perut kerap rasa segugut macam nak period, payudara sakit tapi upt 2 line. Betul atau tak saya preg ni. Cek kat klinik belum ada kantung. Last period 9/12/2020

Upt Positife Tapi Period Lagi 5 Hari
37 Các câu trả lời

wkslm.. sis pnye symtom sme mcm sy kne gak sis.. period mse tu lgi beberapa hari jek, pastu test naik double line samar2,, pastu perut sengugut mcm nk period, tetek pon sakit, sakit pinggang.. mule fikirkan mmg nk period.. sy siap g urut lgi.. mse tu sbb mmg xthu.. last2 sy test bnyk kali pon still naik double line.. sy guna clear blue pon dye kuar result pregnant.. mse tu sy pon cube g klinik nk cek, mula2 dktr ckp xnmpk sbb awl lgi.. masuk tu bru masuk 4week 1hari then doc suruh dtg lgi dlm 2 mggu, sy xpuas hati sy g klinik lain bt scan lgi, doktr kate xnmpk lgi, tp nmpk yg rahim sy bengkak dan doc kate 80% sy pregnant masa tu.. then doktr bg date lgi tok appoinment, baru2 nie khmis kemarin sy g scan semula, alhamdulilah dh nmpk kantongnya.. dktr kate kandungan sy 5week 2hari.. kalau ikt dari tarik period dah nk masuk 6week skrg nie.. tp dye xikt tarikh tu.. lari sikit.. tp symtom yg sy kne btl2 sebiji sme mcm sis.. insyaallah sis ad rezeki tu.. tahniah ye..😊

4y trước

aamiin.. bnykkan rht sis.. jgn bt keje berat2.. mkn yg sht2 ye..

Wassalam. Kalau ikut pengalaman sy, simptom pregnant memang sebijik mcm nak period. Kalau dh nampak samar, walaupun tahu nak period, jgn makan apa-apa pil. Lalui dengan tenang. Awal pregnant mmg tak nampak kantung lagi. Paling cantik nak scan dr cakap dalm 6-8weeks usia kandungan.

2y trước

sis cek klinik x

dulu saye macam tu...samar2 tapi period..period pon mai sikit and 5 hari..usually banyak dan 6 hari...bulan 1 check double line terang even miss period satu hari hari tu...so positive...maybe awak pregnant cume belum boleh nampak agi..check lagi sekali nanti...

4y trước

same la mc sy seblum Chek positif tu..mula² mai priod mc biase tp ade cram sikit la dlm 5,6 hari..lepas tu bln seterusnya tk sabar nk try test padehal belum lewat priod lg gatal sangat nk test hihi.. skali tengok naik 2 Line mc sis ni satu line kabur satu line lg terang tk puas hati tgu betol² lewat priod test lg skali tengok makin terang besok try test lg btambah terang sampai 5 kli test..hihi g Chek klinik Mase 4 week ade kantung je tk nampak baby lg..6 week pg Chek lg tk nmpk jugak nmpak kntung je tp makin mbesar kntung tu bulat cantik je dokter kata.. Alhamdulillah bulan sterusnye Chek trus nmpak baby hihi tp kecik je nmpak hihi..

Saya plak dh krem perut dekat dua minggu.senggugut manje2 gitu. Pastu rase berdenyut2 kt ari2. Kejap kanan kejap kiri. Dh test upt 2x tp negatif.ni pn dh sakit pinggang berhari2..esok pagi2 nk test lg skali.tahniah sis..jaga diri n baby ok

3y trước

Sy tau sy preggy tl tgh period... 😂 😂 Mcm mnaa tu..

Sama mcm kes saya period last 22/12/2020..before period negatif cek pada 21/12/2020 Lepas tu saya cek pada tarikh 29/12/2020 positif tapi samar,hari nie test lagi makin hari makin terang yg gambar nie test hari nie..

buln 11 tahun lps sy pn mcm ni jgk..samar2..nk prgi cek doktor..tpi fmly smue sruh tggu 2buln..sbb sy mse tu bru delay period 3 hari..tk sempat tggu 2bulan sy trjatuh..then keluar darah 3hari je..rse terkilan smpai skrg

sya pun sama kram perut da nk 2minggu lebih da... period ,4 hr lg kot...bila check clear blue naik samar bila guna yg biasa beli d shopee tu kadang ada naik samar kadang negetif plk💆 naik pening dibuat nya kita..

Tarikh period kita sama. Tapi saya dah cek 5kali tetap 1 line je. Cramp perut tu ada. Tapi breast tak sakit sangat pun. Banyak kali mimpi ada baby. Semoga ada rezeki buat kita dan semua yg sedang berharap. Aminnnn

sama macam saya , saya lagi seminggu nak period tp saya gatai time tu nak buat test . Tengok2 positif terang menerang lagi . sampai skrg saya tak scan lg , kalau kira dr tarikh saya period tu sekrg dah 7weeks .

kalau mcm tu, itu positif tu sis mcm saya juga pon samar ii mcm gitu, tapi alhamdulillah mula ii tak yanti tapi skrng dah nak masuk lima bulan tkpe doa yng baik ii insyallah ada rezeki 😊

4y trước

yakin*