Botol Susu

Asalamualaikum , mommy mommy semua , saya nak tanya tips tips untuk ajar menyusu botol susu balik ade cara tak ? Sebab baby dah 5 bulan macam susah sikit nak bagi botol 😅 #advicepls #firstbaby #ingintahu

4 Các câu trả lời

1. minta husband yg intro semula botol susu. maknya duduk jauh sikit. 2. guna puting wide neck. 3. siang bagi botol je. malam baru directfeed. semoga membantu.

2y trước

thankyouu 👍🏻👍🏻

Waalaikumsalam. Boleh ajar slowly menyusu guna botol. Tapi kalau masih nak susukan susu badan boleh bagi direct breast feeding juga. Bergilir²

It might due to nipple confusion. 1. Can try wide based bottle nipple 2. Use slow feeding style

2y trước

hi awak. saya cuma nak betulkan. nipple confuse ni baby yang totally reject directfeeding. dia minum susu badan melalui botol. itu baru dipanggil nipple confuse. tapi mommy ni baby dia tak nipple confuse cuma xnk minum susu melalui botol

nipple confuse