Kencing Manis

Asalamualaikum dan hai ibu semua Kandungan Saya 6 bulan Dan ini kehamilan pertama saya.Saya baru saja minum air gula yg kedua dan Saya disahkan ada kencing manis.Apa yg Saya harus buat untuk kurangkan kencing manis dlm badan Saya..#ingintahu

2 Các câu trả lời

Jaga makan. Avoid sugar. Amalkan makn suku2 separuh. Lebihkan sayur. Makan buah. Jgn trlalu straight diet. Pakar pemakanan bgtau walaupn makan dlm suku2 separuh tp pastikan jgn brlapar. Makan kerap 5x sehari dlm portion yg trkawal. Yg pntg makanan brkhasiat ya. Take care!

Cbe jaga makan..totally cut sugar..makan ikut time 3 kali shari..ikut portion suku2 sparuh..no snacking kecuali buah..tapi buah pun kena pilih2 mne yg byak gula n x..all the best sis