Darah nifas atau haid ?

Asalam mommy. . Sy nak bertanya , sy bru habis berpantang harini hari yg ke 47 . Sy habis nifas wktu tgh pantang hari ke 40 tapi mcm lendir kekuningan tu . Lps hari yg ke 45 tiba ada keluar semula darah mcm merah terang mcm period tu .. sy confius dekat situ adakah tu darah nifas atau Period ye ? Sy first mom . Sy xtahu sgt ..hrp bole jelaskn ..terima kasih mommy smua❤️ Assalamualaikum . . . #firstbaby #firstmom #pleasehelp #seriusnanya #ingintahu

4 Các câu trả lời

Tu masih darah nifas. Darah nifas maksimum 60 hari. Kalau nak tahu tu darah nifas atau darah haid, awak betul2 suci selama 15 hari. Lepas 15 hari takde darah keluar lepastu ada keluar darah balik tu bermakna darah period.

2y trước

Lepas 15 hari suci awak

selagi tak sampai 60hari, itu nifas. kalau selepas 60 hari dah kira darah sakit. dh boleh smbhyang puasa lepas mandi nifas.

2y trước

klau hbis sebelum 60 hari, mndi nifas then solat mcm biasa.

kalau dh lepas 40hari keluar darah... to dh di kira darah haid seperti biasa dh sis

2y trước

hritu sy jumpa ustazah ..mmg dia bgitahu nifas 30 ke 60 hari