Kehamilan 5 minggu

Asalam hai .. ada tak apa2 advice atau ada tak sesiapa yang mengalami masalah yang sama dengan saya .. saya pregnant anak ke 2 baru 5 minggu lebih bila scan doktor suspek ada ketulan atau cyst kecik .. lagi 2 minggu kene dtg scan balik sama ada cyst or ketulan tu membesar atau tak dan bru doktor akan sah kan tu cyst apa .. saya rasa down and tkot sgt 😔#bantujawab

1 Trả lời

Cyst ni boleh hilang sendiri. Salah satu cara, jaga pemakanan. Elakkan makanan bergula dan sumber tinggi karbohidrat. Selain pemakanan, ni seperti biasa general advice : Elakkan stress, kerap bersenam. Jangan hidup or hisap rokok or vape dan ❌alcohol. Kita risaukan cyst tu membesar je. So jaga perkara di atas. Lagi satu , jangan ambil supplement tanpa arahan doktor. Kopi, Jamu, herbal bagai jangan ambil. Minuman (kopi/ teh/ susu/ jus) pra campuran pun jangan.