Loya ii tkda selera makan

Asaalam , sya bru pregnant 9weeks rsa tkda selera nak makan lepastu kalau makan je mesti muntah balik ada stu masa tu sya kerap muntah ii smpai berdarah normal ke mcm tu ? #firstbaby #pleasehelp #firstmom

3 Các câu trả lời

Saya setiap kali muntah memang ada darah sebab saya gastrik. Layer perut saya nipis. Kalau banyak kali muntah darah maybe darah dari perut sebab takde makanan atau luka dari tekak sebab banyak kali muntah. Kalau risau sangat, boleh pegi check clinic ye.

Muntah tu berdarah atau ade bleeding? Awk kne mkn juga sikit taw.. Mmg xboleh.. Tp try mkn buah y sejuk.. Sy mcm tu juga.. Mkn buat y sejuk n minum air sejuk je boleh.. Tp lama2 try nasi sikit.. Then lauk.. Sup.. InsyaAllah awk kne kuat taw

2y trước

sama mcm sy mse tak ada selera, buah je yg boleh mkn.. cari la apa2 yg kene selera..mcm buah mangga ke

kalau rasa badan tu lemah sgt baik pg klinik.. takut bdn kurang air..nnt pg klinik or hosp akan drip air..tp seeloknya awk cubela mkn or minum sikit..

2y trước

Awak, kita sama. Saya pun kurang minum air masak. Sebab kalau minum, confirm tekak loya. Risau jugak sebab kencing kuning sangat 🥲 saya boleh minum air manis je. Awal minggu ke 7 saya tak boleh gosok gigi, gosok je mesti muntah. Saya try elak makan benda berminyak. Makan nasi kosong je lauk sikit, pastu ganti makan buah yg masam. Awak makan sikit tau, utk tenaga sendiri. Makan sikit dgn kerap. Cuba minum susu ke makan yogurt, soft food macam bubur etc. Semoga dipermudahkan ye.