Talasemia Beta Traits

Arini minggu ke 36. Result darah kuar (sbb hb jatuh naik sejak minggu ke 26 antara 8.8 hingga 10.1).. rupanya ada Talasemia Beta traits. Zat besi tinggi dati yg sepatutnya.. so kene tukat dari balik dari mkn zincofer kepada obimin.. hubby pon kene cek darah tadi tuk talasemia.. harap2 dia xda lah heheheh.. ada sapa2 mengalami yg sama?

1 Trả lời

Same,talasemia beta trait.. Tpi hb darah sy xpernah tinggi lebih 10, pregnant anak kedua sampai8.2,masuk wad masuk darah baru 10.1..