tambah darah hemoglobin

Apakah pemakanan @buahan yg tinggi zat besi bg membantu ibu2 menaikkan darah hemoglobin?

18 Các câu trả lời

Kerang Hati ayam Daging merah Buah kedondong Maman (jangan buat jeruk) Kacang kuda Saya bru lpas bbrapa hari dpt nsihat nurse skali nurse tunjuk buku ttg zat besi yg tgi dlm pmakanan

Guava, bayam n ikan pusu blh try juga.. sy hb 11.4 nurse dah mgelabah semacam.. so sy mkn ikan pusu goreng, mkn gulai smbal hari2.. naik 12 dah hb..

Sbelum next checkup ,makan direct seminggu bayam merah. Very goood utk naikkan HB. Selain tu, makan ubat yg doc bagi gap 2 jam slepas makan jgn skip.

Sis sy makan Delima Buah naga Bayam Bendi Vit maltofer beli kt farmasi..sgt bagus

daging merah . mcm lembu . kalau sayur. bayam . kalau buah , kurma & buah delima

Klo nk stabilkan hb,nurse pesan elakkan ambik air milo,minuman bercaffeine,.

Kurma.. haritu puasa mkn kurma bnyk tk drop hb

saya mnum jus mamariam.. tiap kli check hb 13

ѕу мкη вυαн ηαgα, ηαιк нв.

Boleh try ni. Ada bca boleh naikkan hb.

4y trước

Better beli buah yg original punya.