Bayi tidak membuang air besar

Apakah normal bayi 2 bulan lebih tidak kerap membuang air besar selama lebih kurang 4 hari??? Maaf ini baru bayi pertama saya jadi saya kurang mengetahui hal seperti ini

6 Các câu trả lời

Baby sy pon fully fm dan jenis baby membuang 3@4 hari sekali. Tapi najis dia cantik normal takda sembelit dan kuantiti yg byk. Warna pon mustard. Tapi normally kalau susu fm kene berak at least sekali sehari. Kalau mommy risau mommy boleh jumpa doc. Atau boleh try tukar susu lain. Selain tu jgn lupa buat urutan di perut betis dan tapak kaki.

Normal sis. Asalkan perut dia tak keras, tak kembung & baby tak meragam. Anak saya mix bf + fm. Paling lama dia tak berak pun 4 hari. Hari ke 4 tu dia mesti berak. Buat exercise mcm kayuhan basikal dkt kaki dia utk rangsangan supaya dia berak ya 🤗

baby saya mix feeding. saya pernah tanya nurse pasal ni sbb baby saya masuk 3 bulan paling lama 6 hari tak berak. sekali berak banyak, tahi dia kuning cantik je. nurse cakap ok je sbb baby makin besar makin berubah ubah pola berak dia.

Kalau fully breastfeeding - Normal Kalau susu formula - Tidak normal. Mesti setiap hari buang air besar.

1y trước

Kalau susu formula yang baby minum cukup nutrition, normal baby tak membuang setiap hari. Sebenarnya normal kalau baby tak berak setiap hari as long as baby tak kembung perut, tak meragam & tak sembelit, sebab usus baby belum matang.

Sama.Dah tukar macam2 jenis susu.Ni masuk jenis susu yg keempat dah.Risau jugak

Jika bayi minum susu ibu, normal

1y trước

bayi saya minum susu formula