Pertanyaan

Apa tanda- tanda kehamilan yang ibu-ibu rasakan sblum cek upt (positif) ? Tqvm yang berpengalaman

Pertanyaan
90 Các câu trả lời

kalau mcm sy,sakit breast..pastu breast rase mcm mengembang..kdg2 rase nk demam..selalu sakit belakang...n perut kdg2 cramp..kdg2 sakit sebelah kanan je..3 hari sblm due period buat upt sbb bdn rase mmg lain..alhamdulillah positif..

5y trước

saya pun sama rasa cam tu .lewat 2 hari je .lps tu test upt positif . after 1 week cek lagi masih positif .baru jumpa doktor .then dktr bagi vtamin folic acid smua tu .sbb masa tu saya masih on pil perancang . 😂 dlm masa yg sama minum supplement jus delima .mungkin sebab jus delima tu pil perancang saya tak berkesan .😀 . 2 months buat buku pink scanning syukur dktr ckp baby sehat baby ok alhamdulillah .risau jugak pil perancang kacau baby .tapi dktr ckp dia tak kacau perkembangan baby sbb dia hormon je and dos dia paling sikit .sbb tu dktr trus suruh minum susu anmun materna and mkn folic acid .

Rse sakit sengugut Ingtkn period tp tngu xmai2 gk.. Lpas tu demam xbaik2 Sbb sy ni jrg demam Tergerak ati nk ek upt, terkjut positif..lain org lain dia pnya tnda2 sis.. sy ingtkn tnda2 org mengandung ni spotting je..rupenye x

Rasa tkde mood,cpt letih wlaupun kita dh biasa buat keje berat . pastu missed priod then sakit masa brsama suami .. saya ad simtom ni,tp mse tu tk rasa mngndg pn .. naluri suami y kuat,sbb dia rasa pelik dgn sy hehee

Xde tanda ape2 pn sis.. 😂...seminggu lewat period terus check UPT positif...terus g klinik nk comfirm kan..smpai sekarang da 9 weeks..Alhamdulillah xde alahan apa2..harap baik2 smuanya...

Sakit gigi 3hari 3 malam 😭,sayapun tak berperasaan kalau pregnant,sebab saya punya haid pun tak tentu tanggal 😁.tapi bersyukur sangat lepas penantian dua tahun setengah,dah trs positive ❤.

5y trước

Ya sis😍

Terasa badan demam panas2 suam, lemau jee. Tapi gi klinik cek suhu, takdemam pon😅 😅 sebab masa tu pon taksedar dh lewat period dekat 2bulan. Hahaha sibok sangad kerja actually 🤦🏻

Perasaan yang sangat kuat mengandung sampai mimpi..rasa mengantuk sangat2 tak kira masa sedangkan bukan jenis suka tidur kecuali malam..kadang moody kadang happy..cek upt Alhamdullilah..

Sy period memang tdk teratur cuma masa tu naluri mau cek upt kuat sngt,bla cek awl pagi syukur hcg positif selepas 15hr dri masa subur..skrng baby da nak dekat masuk 5bulan..hihi

Sakit badan Lenguh sane sini Asyik nak tido Pening pale...😅😅 And of course la period ad lmbt bebrape hri cmtu Cek upt dh 2 line...dpt tau pon time kndungan dh 5 week

Emosi xstabil, menangis tnpa sbb, nafsu mkan membuak2, naluri rse pregnant kuat, breast sakit menccuk2, asyik kentut dan mimpi pregnant... Byk tnda yg ada pd sy...