Baby kurang gerak. Kandung nk masuk 7bulan

Apa perlu buat ya bila baby kurang bergerak. Saya semalam aktif sikit buat kerja rumah. Saya perasan dia kurang menedang sampai ke pagi hari ini. Bila dikejutkan tendangan dan bergerak juga tu ada cuma tak macam selalu. Adakah normal atau mmg ada waktu akn kurang aktif ? #ingintahu #pleasehelp #firstmom

1 Trả lời

Ya memang kadang rasa tak aktif. Tapi sebenarnya ada pergerakan. So mommy kena pantau cukup tak 10 kali tendangan. Kalau rasa lain dan takda rasa tendangan boleh terus ke hospital

2y trước

saya tak diajar cara kira lagi.. tapi sementara ni dia dh gerak.. kita dpt beza jgk.. harap² ok sbb masih rasa gerakan dia cuma mcm slow sikit