Perbezaan detail scan dan 2D scan

Apa perbezaan detail scan dengan 2D scan ye atau sama sahaja? Hari jumaat lepas saya ad buat 2D scan di swasta sebab sakit perut dan tadi saya g checkup dengan government,, doktor kata kalau nak tahu keadaan bby (dri segi ukuran jari/ atau perkembangan otak dll) kene g buat detail scan di swasta sbb government cuma buat untuk yang berisiko shj..

2 Các câu trả lời

2d scan tu scan biasa je tak ukur semua organ baby. Kalau details scan tu betul betul scan ukur semua organ baby termasuk jantung baby ok ke tak chamber jantung cukup 4 ke tak, ukur tulang kaki baby, boleh detect baby down syndrom and lain lain. And details scan ni 2d jugak. Cuma beza dgn 2d biasa doc tak scan details tu semua. And yes, details scan ni digalakkan buat la sbb penting utk detect kalau ada abnormalities.

3y trước

tq awak for information..

sama je awk..buat detail scan kndungan 18week ke ats..sy buat msa kndungan 22week nmpk jelas semua