16 week sembelit

apa korang makan nk mengelakkan sembelit...bila buang air besar xpuas...dah seminggu xmembuang...perut rasa tepu?

20 Các câu trả lời

Aihhh seminggu x buang? Bhaya tu. Bgtau doc. Sy membuang dua hari sekali tp asyik sembelit. Then hr tu, sy practice mkn buah pagi n mlm. Alhamdulillah... Ok pula. Pagi sy mkn jambu, pisang and oren. Mlm mkn buah tembikai atau dragon fruit. Petang2 sy mkn kurma

Sy pnh kene masa awal2 preggy...mmg sampai menangis duduk dlm bilik air...last2 pegi kecemasan..dorg bagi ubat mmg khas utk org preggy...mkn xsampai sejam dh lancar membuang...skg alhamdulillah xde lagi kene semula(18weeks)...mmg amal makan buah

Saya minum air rebusan buah ni... Mmg ari2 membuang... Senang dan lancar proses pembuangan.. Hihihi... Tak ada sembelit.. Air ni pon boleh naikkan HB

5y trước

Nama air tu omb

sy masa awal2 sembelit ambik ubat yy cucuk kat punggung tuu 😅 sbb kita xleh nak meneran kan.. pastu jaga makan..

Bahaya tu sis da smggu xmembuang..byakkan mnum air kosong n buah2 yg boleh melAwaskan..😉

sya p mkn timun, smbl asam jawa, garam sedikit n kicp..kompom trus memulas p tands😊

Sy mkn betik ok.jgn biar lame sgt sis nnti nk mmbuang pn susah pnglaman sy la😅

Hati2 sis... Sy pun sama... Last2 kena buasir.. Try mintak ubat cair 💩💩

Bgtau doc.nanti doc akn bgi ubat.sy msa awl preg hari tu pun smbelit gak.

Susu pn boleh lawas sis.. Bendi.. Betik.. Buah naga..pisang..