Buncit atau pregnant?

Apa beza perut buncit & pregnant? Sy ada simptom2 seperti bloated, badan lemah lesu, rasa nak tidur je sepanjang hari, perut terasa tegang , selalu craving mcm2. Sblum ni memang buncit skit tapi skrg lagi besar, melebar ke tepi. Slps buang air besar pun still sama bentuk perut, dah try test upt tapi negative #ingintahu #pleasehelp

4 Các câu trả lời

sy period irregular. 56 hari kadang smpai 2 bulan. tapi time mmg prgnnt tu hari ke 40 mcmtu dah naik 2 line . dari segi perubahan perut sebenarnya kalau betul prgnant , tak de pun terus besar. mostly awal prgnncy perut tak de kelihatan perubahan ketara. baru nak jadi seketul daging kan. so kalau test upt negative means tak prgnnt lagi tu. atau nak kepastian buatlah setiap 48 jam. kalau betul prgnnt line akan terang .

kalau period regular & dah delay, upt -ve tu most probably mmg tak pregnant la. mungkin bloated / hormon. tp kalau belum delay period, atau period irregular boleh tunggu & repeat upt. utk kepastian boleh juga pegi klinik pakar sakit puan utk scan kalau2 ada cyst.

1y trước

Baik sis, terima kasih ye

sis da terlepas period belum? kalau belum boleh tunggu dulu dalam seminggu dua.. tapi kadang2 ada je org positive sebelum delay period.. jaga je makan dan ambil folic acid.. insya allah kalau mmg rezki ada tu.. upt test waktu lepas bangun pagi..first urin terus cek..

1y trước

Okay terima kasih ye share ilmu, banyak sgt membantu untuk newlyweds mcm sy ni ❤️❤️❤️

maybe masalah hormon