Nursing Strike?

Ank sy nk msuk 3 bulan & direct feed fully bf. Sblm2 ni elok je mnyusu. Tp hrini tibe2 die reject breast. Bile suapkn ke mlut menjerit nangis & kepala nya ditolak ketepi tanda tknk minum. Sy pening nk buat ape. Die mungkin lapar mmg time die utk myusu pon. Tp bile da suakan breast ke mlut die reject nangis jerit2. Prnh tak anak mommies alami reject susu tibe2? Usia brape ank mommies reject susu tibe2? Mommies buat mcm mne nk bg die susu? Try ajr ank mnyusu pkai botol dlu ke buat smntra? Dan agak2 berapa lme nursing strike ni? Sy malas btul nk pam susu rse leceh sgt. Help me plis... Btw ni ank nom 2 lelaki. Die ni pon high demand jgk dr newborn. Kakak dia elok je tkde cmni pon reject susu tibe2. #SeriusTanya #bantusharing #ingintahu #bantujawab

4 Các câu trả lời

Dh try bgi breast sebelah2? Maybe dia ada preference breast..tp klu tolak juga..dodoikn dlu dia bgi dia relax,tenang dlu..klu dia hisap jari biarkn je dlu..nti bila dh calm down, mata pn dh mcm mamai bru try lg bgi nyusu Klu msa relax then bgi nyusu dia jerit2 balik sambung je dlu dodoi pelan2 try lg.. kdg baby nmpk mcm nk nyusu tp dia nk on certain keadaan yg dia selesa atau actually dia mmg xnk lg Klu blm masa nk tdur lg, main2 dlu dgn dia..

1t trước

dah puas tenangkan die. tp bile nk bg je nangis balik. akhirnya sy bg mnum pkai cup & botol. tukar breast sblh pon still menolak.

Mungkin dia nipple confused? Need to spend time skit dgn dia semula skin to skin, bagi dia serasi semula dgn bau badan kita. Cub skin to skin beberapa kli. Waktu mandi, tidur etc

1t trước

tk mungkin nipple confuse die da nk msuk 3 bulan bkn newborn lg. so sy assume nursing strike lah ni. sabar jela nk wt cmne.

Anak sy pun!! Dia 3 bulan tetiba reject df. Sedih la memula. But same time am glad sebab senang nak pegi keje bagi pumped milk je 😄