belum pandai minum air

ank sy boy 25hb ni cukup 10bln tp dia xpandai lg minum air dkt cawanso byk yg tumpah dr yg minum. kalau bg straw pun dy xpandai sedut . dy cuma gigit ja straw tu.. anak sy fully df.. ada x sapa2 mcm ni?? ada tips x untuk bg anak pandai mnm air ?? sy first mommy sy buntu tktahu nk btpa apa dh #ingintahu 😔😔😔#firstmom #BantuSaya

6 Các câu trả lời

awh no worries,sbb nnti dia akan nak start jugak bila dah mula curious.trick saya,pegang straw tu dkt jari time atas air. pastu letak dkt mulut dia .dia akan cuba sedut pastu awak lepas kan.bnyk kali mcm tu nnti dia dah tahu sedut.tumpah tu biasa hahah

saya pun anak dah 10m14d.. masih belum pandai minum cawan n straw.. dia pandai minum dalam botol susu yang ada straw tu je.. sekarang tengah cuba bagi training cup untuk dia belajar.. sama laa kita, first mom juga 🥰

Awak try pakai cawan macam ni inshaAllah baby cepat belajar, memula kita push untuk babtu air keluar lama lama baby akan tahu cara nak sedut. Harap membantu

3mo trước

Saya pn cawan ni masa baby sy umur 6 bln.. memula dia x pandai sedut jgk pastu kite push n the dia pn akan terpandai sedut sndr. Recommended sgt cawan richell ni.

Anak saya pun sama umo 10 bulan tapi sekarang dah pandai sedut walaupun tak banyak. Sy beli cup yg dapat picit air.

Keep on demo and practice. 😊 Jangan marah anak bila air tumpah. Itu proses dia untuk belajar.

Cer bagi baby try guna training cup dulu…