Cirit birit

Ank hri ni dah 7bulan 2hri, dia mula cirit birit pd 5hri lps smpi skrg. Shari dlm 4,5 kali dia cirit tp dia active je x meragam, tp bontot la ada merah2. Kami dh bwk dia jmpe doc n doc da bg ubat. Tp still x ok, pd mula sy syak sbb sy bg dia mkn nsi dgn ayam, sbb sblom ni sy bg nsi dgn ikan salmon ok je, bila sy start bg ayam, 2 hri lps tu dia kne cirit. So dah 3,4hri sy stop bg ayam n sy bg ikan blik, tp still cirit lg. Td sy bg nsi kosong je tp sama jgk still cirit. Ada kmgkinan sbb susu x? dia dr lahir smpi skrg minum s26 (xde tukar). Ada org ckp sbb beralih bulan, hmmm

Cirit birit
3 Các câu trả lời

Hi puan , anak saya pernah cirit 2 minggu masa dia 5 bulan , last sekali saya bawa ke hospital , disebabkan dia 5 bulan doc hanya bagi air garam saja dan suruh pantau kalau masih cirit kena ke hospital balik, anak saya minum susu s26 gold kotak silver dari lahir , sepanjang minum susu sampai 5 bulan tak pernah jadi apa apa jadi doc cakap tak perlu tukar cuma sementara tu doc suruh saya jaga kebersihan botol , kena selalu rendam dalam air yang bergelegak tu , even guna coway or cuckoo still kena masak air masa bancuh susu , Alhamdulillah lepas tu anak dah okay tidak sehari dia poo2 5-6 kali sampai melecet hehe tapi doc ada bagi krim untuk sapu juga . get well soon dear baby 🫶🏻

maybe sbb susu